Project Van Stapele koekmakerij

Echt een collectors item

Een winkel waar maar één soort koek wordt verkocht, dat is Van Stapele Koekmakerij in Amsterdam. Het is een waar fenomeen, elke dag staan er (lange) rijen voor de deur – het wachten waard om die ene koek te kunnen bemachtigen. Deze heerlijke koek verdiende natuurlijk een blik op maat. Een leuk project voor Zaanlandia waarover we je graag meer vertellen. 

Van Stapele koekmakerij - blik voorkant

Eisen

Iedereen kent de lekkere koek van de pittoreske winkel Van Stapele in de Heisteeg in onze hoofdstad (sinds april 2024 gevestigd op het Rokin). De eigenaresse, Vera van Stapele, benaderde ons een aantal jaar geleden met haar wensen voor een op maat gemaakt koekblik. Een blik dat perfect aansluit bij de vorm van haar koeken én huisstijl.

Ontwerp van het koekblik

Nadat alle wensen in kaart waren gebracht, zijn we op zoek gegaan naar de ideale vorm en maatvoering. Vanwege de specifieke eisen is het een ovalen blik geworden, custom-made.   

Een bijzonder proces waarbij veel overleg aan de tekentafel plaatsvond. Vervolgens werden diverse schetsen en werktekeningen uitgewisseld om uiteindelijk tot een fysiek en bedrukt prototype te komen. Het resultaat: een groen-gouden blikvanger. Na goedkeuring van alle partijen kon de productie in gang gezet worden.  

 

Project van Stapele Koekmakerij - dicht koekblik
Project van Stapele Koekmakerij - resultaat van het blik

Het resultaat

Het eindresultaat is een prachtig, chique ovalen, decoratief (bewaar-)blik dat de herkenbare uitstraling en smaakvolle koeken meer dan recht doet. Het blik is in zijn geheel in de kenmerkende groen-gouden huisstijl van Van Stapele bedrukt en uiteraard zijn ook de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden op het blik terug te vinden. De oplettende kijker spot in het logo het silhouet van de eigenaresse.

Extra bijzonder zijn alle decoratieve, gouden gedeeltes van het blik die tevens gepräged zijn. Dit laatste geldt zowel voor het scharnierende deksel als voor de zijden van de romp inclusief de rondingen zelf. Door het toepassen van een goudkleurige food lak aan de binnenzijde van het blik is het hierdoor ook nog eens ‘food proof’. Daarnaast is de bovenzijde van de romp voorzien van nokjes zodat het deksel extra goed sluit (voor extra vershouding).

In dit prachtige blik zijn functionaliteit en design in een ultieme uitvoering bijeengebracht.

Dankzij het succesvolle resultaat is het niet bij één variant gebleven. In 2022 is er een speciale wintereditie van het blik ontwikkeld en het jaar erop een bijzondere jubileumeditie voor het 10-jarig bestaan in 2024 van Van Stapele Koekmakerij. Ware collectors items zijn hiermee gemaakt!

Prettige (jarenlange) samenwerking

We kijken vanaf het eerste uur terug op een prettige samenwerking en een tevreden klant. “We werken nu al 10 jaar samen met Zaanlandia, en we zijn ontzettend tevreden over de samenwerking. Het contact met Daan en Sandra verloopt altijd fijn en ze denken graag met ons mee. Dankzij hun flexibiliteit kunnen we elk blik weer net iets unieker maken. De kwaliteit van de blikken is uitmuntend, dus ik zou Zaanlandia absoluut aan iedereen aanraden.” aldus de trotse oprichter/eigenaresse, Vera van Stapele.

Benieuwd geworden naar de koek in het prachtige blik van Van Stapele? Neem een kijkje op de website www.vanstapele.com of ga langs in de winkel.

Ben jij ook op zoek naar een blikverpakking op maat?

Ben je zelf op zoek naar een blikverpakking op maat en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We denken graag met je mee om je te inspireren met al onze mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deze klanten gingen je al voor

We werken voor grote en kleinere bedrijven. Hun overeenkomst is de wens om een blik te maken dat qua vorm, functie of uitstraling uniek is. Sommige blikverpakkingen verdienen wat extra aandacht ♥